Gynekolog Sunniva Hochnowski // Drammen // Spesialist // Kvinner // Helse // Gravid // Svangerskap / Familieplanlegging / Ufrivillig barnløshet

Familieplanlegging/ufrivillig barnløshet

Når et par opplever å ikke bli spontant gravide i løpet av et år med ubeskyttet samleie starter vi ofte med utredning. Utredningen starter med en gjennomgang av medisinsk historie. Det taes en rutineundersøkelse av kvinnen, en ultralyd og blodprøver. Vi kan også gjøre hycosys som er en undersøkelse der gynekologen ved hjelp av kontrast og ultralyd undersøker om egglederene er åpne.

Det er viktig at mannen også undersøkes tidlig i denne prosessen og at det tas sædprøve av mannen. Vi hjelper til med henvising til dette.

Under konsultasjonen finner vi sammen frem til deres behov for videre oppfølging. Noen ganger er det nødvendig med feks stimulering av eggstokkene eller andre medisiner.

Noen par henvises til IVF-behandling, altså prøverørsbehandling. Det kan dreie seg om både inseminasjon med og uten donor eller in vitro fertilisering (IVF), befrukting utenfor livmoren og deretter innsetting av befruktet egg. Dette gjøres både i offentlig og privat regi. Gynekolog Sunniva Hochnowski samarbeider med flere klinikker og kan bistå med kontroller underveis i prosessen.